Utbildning GDPR steg 1 Torslanda

GDPR utbildning Steg 1

Plats: Torslanda Vingen

Datum 2/5 kl 18:00-21:00

Kostnad 2000:- exkl.moms

 

GDPR STEG 1

Varför GDPR och behöver jag en utbildning

EU har beslutat om en ny förordning GDPR (Generall Data Protection Regulation) som ersätter personuppgiftslagen (PuL).  Den börjar gälla 25/5 2018 och omfattar alla organisationer, företag, myndigheter.
Förordningen säger att det är av yttersta vikt att behandla personuppgifter på ett säkert och lagligt sätt. Det innebär att datainspektionen kan utfärda böter om lagen inte efterföljs, (gäller även för personuppgiftsbiträden (underleverantörer)).

Några exempel:

Det behöver ske en löpande kartläggning av personuppgifter som behandlas och lagras: Vilka personuppgifter hanteras, för vem, för vilket ändamål och med hjälp av vilka leverantörer?

Underleverantörer och kunder måste hållas informerade om sitt och ert ansvar enligt dataskyddsförordningen.

 För att hanteringen av personuppgifter skall ske på ett lagligt sätt behövs troligtvis rutiner och processer finnas

 

 Målgrupp

Denna utbildnings riktar sig mot företag som behöver förstå innebörden av vad förordningen innebär och vad som menas med de olika begreppen.

Vi kommer att diskutera tex.

Vad är en personuppgift

Personuppgiftsbiträde

Vad menas med samtycke

Vilka organisationer omfattas

Vad räknas som en incident

Dataskyddsombud

Vad är Privacy by design

 

Anmälan GDPR steg 1

 

Har man redan kunskaperna om dessa delar av GDPR men behöver råd om var man skall börja och vad är viktigt kan man direkt anmäla sig till GDPR steg 2. I steg 2 är mer praktiskt inriktad. Anmälan steg 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *