Utbildning GDPR steg2 Torslanda

GDPR utbildning Steg 2

Plats: Torslanda Vingen

Datum 3/5 kl 18:00-21:00

Kostnad 2000:- exkl.moms

GDPR STEG 2

Varför GDPR och behöver jag en utbildning

EU har beslutat om en ny förordning GDPR (Generall Data Protection Regulation) som ersätter personuppgiftslagen (PuL).  Den börjar gälla 25/5 2018 och omfattar alla organisationer, företag, myndigheter.
Förordningen säger att det är av yttersta vikt att behandla personuppgifter på ett säkert och lagligt sätt. Det innebär att datainspektionen kan utfärda böter om lagen inte efterföljs, (gäller även för personuppgiftsbiträden (underleverantörer)).

Några exempel:

Det behöver ske en löpande kartläggning av personuppgifter som behandlas och lagras: Vilka personuppgifter hanteras, för vem, för vilket ändamål och med hjälp av vilka leverantörer?

Underleverantörer och kunder måste hållas informerade om sitt och ert ansvar enligt dataskyddsförordningen.

 För att hanteringen av personuppgifter skall ske på ett lagligt sätt behövs troligtvis rutiner och processer finnas

 

 Målgrupp

Denna utbildnings riktar sig mot företag som behöver starta med att implementera GDPR i verksamheten och vet inte riktigt hur eller vad man behöver tänka på

 

Vi kommer att diskutera och öva t.ex.

Registerförteckning

Incidentrapport

Grundläggande  Privacy by design

Policys

Samtycken

Private impact assasment (PIA)

Utbildningar

Efter avslutad kurs har deltagarna en grundläggande förståelse hur dom skall gå tillväga för att anpassa företaget mot GDPR.

 

 

Anmälan GDPR steg 2

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *